Mooi cadeau voor het Eetpunt en de Rietstok in Gemonde

In 2019 viert het Eetpunt in Gemonde alweer haar eerste lustrum en dat krijgt een extra feestelijk tintje doordat de stoelen van de recreatieruimte helemaal gerenoveerd konden worden dankzij de bewoners van de Rietstok en een grote gift van de PCI (parochiële charitatieve instelling). De 30 stoelen zien er nu weer prachtig uit en dragen daarmee bij aan de gezellige sfeer waarin de maaltijd wordt geserveerd.

In 2014 ontstond bij de Leefbaarheidsgroep Gemonde het idee om een maaltijd te gaan serveren voor met name de senioren in Gemonde. Na een ietwat aarzelend begin (‘dat is niks voor mensen in Gemonde’) komen er nu iedere 2 weken ruim 30 Gemondenaren, onder druk gepraat, van een driegangenmenu genieten in de recreatieruimte van de Rietstok.

De maaltijden worden bereid door Mari van Esch, een lokale cateraar en worden geserveerd door een vaste groep enthousiaste vrijwilligers. De laatste tijd is er ook steeds een jongere actief die zijn of haar maatschappelijk stage bij het Eetpunt komt doen. Een mooie bijkomstigheid.

Samenwerking

Voor een schappelijke huurprijs hebben we een gastvrij onderdak in de recreatieruimte van de Rietstok. De gespaarde huurinkomsten zijn door de bewoners, met de bijdrage van de PCI, omgezet in het opknappen van de stoelen. Een hele mooie vorm van samenwerken waar we heel blij mee zijn en waardoor dit soort initiatieven in stand kunnen blijven.

Mee-eten?

De kosten bedragen slechts € 7,50 per maaltijd en dat kan voor een dergelijk bedrag omdat ook hierin de PCI haar steentje bijdraagt. Zo is een heerlijke maaltijd voor iedereen betaalbaar.

Op dit moment is de belangstelling groot. Het kan zijn dat u bij aanmelding nog niet meteen kunt deelnemen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Leefbaarheidsgroep.

Eetpunt de Rietstok – Hans Slegers