Gimmese Stallekesroute

Met dank aan het Gimmes Doel, PCI Parochiële Caritas Instelling Gemonde en Geerts Adviesgroep kunnen we de Gimmese Stallekesroute dit jaar nog professioneler aanpakken. Hier al een voorproefje van het drukwerk dat we besteld hebben, zodat de Gimmese Stallekesroute écht niemand meer ontgaat!

In de week van 11 december hangen we maar liefst 20 lantaarnpaalbanieren, plaatsen we twee banners in weilanden en een groot frame met hierin de plattegrond met maar liefst 5 suggesties voor wandelroutes om zoveel mogelijk kerststallen te zien.

Ook hebben we dit jaar geflyerd in een groot deel van het centrum van Gemonde, veel gefietst om de verschillende routes te maken en al veel leuke mensen ontmoet in de voorbereiding van de Gimmese Stallekesroute. Leuk om te zien dat iedereen zo behulpzaam is en met ons meedenkt. Dat is ook het doel van de Gimmese Stallekesroute: er samen 4 leuke weken van maken. Wat geeft het toch veel energie!

Jong Bouwt voor Oud!

Vorig jaar hoorden we van verschillende oudere dorpsgenoten dat ze het zo fijn vonden dat er meer mensen door de straat kwamen waar ze een praatje mee konden maken of hiervan vanachter het raam konden genieten. Dat zette ons aan het denken… Jong Bouwt voor Oud!

Toen Willeke van Eggelen bij haar aanmelding hetzelfde idee bleek te hebben, besloten we samen te werken! Omdat we onze oudere dorpsgenoten dit jaar extra bij de Gimmese Stallekesroute willen betrekken, zijn we gestart met een heel bijzonder project: Jong Bouwt voor Oud!

De kinderen van de basisschool knutselen tijdens een van de knutselmiddagen een mooie kerststal. Na inschrijving krijg je te horen waar er geknutseld gaat worden, dit zal niet op school zijn. Als de kerststal klaar is krijgen ze van ons een adres en te horen wanneer deze kerststal bezorgd mag worden bij een oudere dorpsgenoot.

Met dit project hopen wij een glimlach op het gezicht van de oudere (soms eenzame) dorpsgenoot te toveren en hen de gehele Gimmese Stallekesroute periode in het licht te zetten. Het zou toch prachtig zijn als zij kunnen genieten van wandelaars voor het huis?!

Vindt jouw kind(eren) het leuk om een kerststal te maken voor iemand uit het dorp en deze persoonlijk te gaan overhandigen? Meld je dan snel aan!

Psst… Inmiddels bestaat onze selectie uit 70 adressen waar we een kerststal gaan bezorgen. Help jij ons mee om dit doel te behalen?