Gemondse Tennisvereniging opent haar padelbanen

De Gemondse Tennisvereniging opent op 16 juni officieel haar twee nieuwe padelbanen. Twee jaar nadat de eerste plannen op tafel kwamen te liggen, kunnen nu leden maar ook jeugd en ouderen in Gemonde de padelrackets uit de kast halen. Dit dankzij een mooie samenwerking met het Gimmes Doel en de Parochiële Caritas Instelling (PCI) Gemonde.

De initiatiefnemers, enkele leden van de tennisvereniging, zagen de populariteit van de opkomende sport en vonden het een aanwinst voor de vitaliteit en sociale verbinding in het dorp. Padel, een mix tussen tennis en squash is instapvriendelijk en voor vrijwel alle leeftijdscategorieën geschikt. Partners Gimmes Doel en PCI Gemonde doken enthousiast mee in dit project. Het uitgangspunt van alle partijen, een leefbaar Gemonde waarin jong en oud sportiviteit en plezier samen kunnen delen. Na ook goede gesprekken te hebben gehad met de gemeente en omwonenden, is in januari Tennisbouw Nederland gestart met aanleggen van twee padelbanen en het vervangen van één tennisbaan.

Het gevoel van saamhorigheid komt duidelijk terug. Dat is ook de reden dat de Gemondse Tennisvereniging, samen met de partners, ervoor hebben gekozen dat Gemondse jeugd t/m 12 jaar tijdens daluren kunnen tennissen en ouderen van 67+ jaar gratis kunnen tennissen. Minderbedeelden, die niet in deze leeftijdsgroepen vallen, kunnen met bemiddeling door de gemeente ook gebruik maken van de faciliteiten van de vereniging. Tot slot is rekening gehouden met het rolstoelvriendelijk maken van het paviljoen, waardoor iedereen zijn of haar sport met plezier kan uitoefenen.

Padel biedt GTV een kans de club te laten groeien. Zoals bij meerdere (sport)verenigingen het geval is, liep ook bij de tennisvereniging het aantal leden terug. Met de start van de uitbreiding van de accommodatie met padel gaat men er vanuit weer een positieve flow te pakken. Hiermee durft GTV de veronderstelling aan dat de club binnen drie jaar 30 à 50 leden rijker is.

Bij inwoners van Gemonde viel afgelopen weken al een flyer op de mat om 16 juni 19:00 uur samen de padelbanen feestelijk te openen. Tijdens deze opening vinden demonstratiewedstrijden plaats, is er ruimte om te padellen en zal naast een hapje en een drankje een DJ aanwezig zijn. Via deze weg nodigt de Gemondse Tennisvereniging iedereen uit die de club, het dorp of padel een warm hart toedraagt om op deze avond aanwezig te zijn.

Bron: https://www.weekblad-debrug.nl/nieuws/ondernemend/46716/gemondse-tennisvereniging-opent-haar-padelbanen